桃園-住家

整體以歐洲鄉村風為主軸,老屋翻新的同時運用天井為三層樓建築帶入自然光。大量藍紫色的運用讓此案仿若星空海畔的渡假宅邸。空間規劃以一樓為公共空間,二三樓為臥房、書房、陽台等私領域。全室運用多種天然木質、花磚、石材、鐵件等自然材質搭配色彩的表現,構築悠然閒適的情境,用新的設計語彙詮釋住家風貌。

一樓客廳可見大膽的藍紫色紋理背牆,天花採用造型間照,穿插的小崁燈猶如暗夜星芒,客廳一側設置以鐵件與原木組構的雙人吧檯,坐於此處仿彿在海畔星空下的小酒吧,啜飲一夜美好。另一面白色文化石組構的電視牆,搭配淺藍色圖騰花磚,引導出歐洲鄉村風情。原樓梯位置改至天井下,以鐵件與合板結合的現代梯,格狀造型扶手與餐廳背牆形成一室內端景。開放式餐廚空間則納入美式設計,使用更自由不拘。穀倉門後隱藏的廁所以米灰色調加上半牆的六角型磁磚,呈現抽象俏皮之感。

隨著鑽鑽孔的踏階上樓,光線自孔洞流瀉折射。二樓臥房以淺色木紋地坪與櫃體搭配藍色系背牆,呈現寧靜歐式語彙。三樓書房同樣以木質帶出清新雅致的空間感。透過天井、多重風格的融合,與設計面的細節,營造出高光度又充滿異國情調的渡假情境宅邸。

The 3-floor house renovation, based on the European countryside style, installed the skylight that enlivens the indoor space with natural sources of light. The bluish violet color, massively embellished, fancifully converts this house into the resort with the imaginary starry sky. The first floor is built for the public area. The second and third floor, additionally, are specifically for the private area, e.g. bedroom, study room and balcony. The delicate and natural materials, incorporating the woods, tiles, stones and irons, that collaborated with the manipulation of colors have constituted the laid-back ambiance and unfolded the residential environment with the new design languages.

The captivating bluish violet walls are decorated in the first floor, in which the stylish ceiling lightnings, esp. the delicate recessed lights that artistically parallel the sparkling stars at night. The bar counter, alongside the living room, composed of the irons, woods and two bar stools, sitting on which is reminiscent of sipping casually under the wonderful starry sky at seashore. The white cultured stone TV wall, visually compensated with the exotic blue tiles, brings out the European countryside attractions. The indoor staircase, straight below the skylight, is ornamented with the irons and plywood that develop the contemporary style, of which the railing grills and dining room wall dazzle as the indoor vista. The open and American-style dining room and kitchen expose the breezy vibe. Furnished with the barn-like door, the restroom adorned with the beige grey and hexagonal brick walls and floor discloses the abstract frisky impression.

The lights distributing through the holes on the staircase ladders reflect in the house. The bedroom, on the second floor, is decorated with the gray wood flooring, display cabinet and blue wall that exhibit the tranquilized European ambiance. The study room, on the third floor, is consistently embellished with woods that highlight the brisk and elegant characteristics of space. The design skills consolidating the skylight, multiple styles and specific features come into existence the delightful resort house filled with lustrous and exotic energies.

發佈留言

關閉選單