板橋-眼科診所

設計以白色以及溫和的木紋做為基底。櫃台上方運用簍空木紋添加門面的活潑感。櫃檯旁的牆面使用間接照明,光線柔和優美讓人不禁將目光轉向它。二樓牆面使用大面鏡子除了使診所的視覺空間看起來更加寬敞,也讓客人在試戴眼鏡時視線能夠更清楚明亮。另一側的牆面以紫藍色為底,並搭配不規則排列的擺放架,使規則陳列眼鏡的櫥櫃空間不呆板。眼鏡擺設區與書籍擺放區中間設計一道格子玻璃門,隱約的穿透性,讓兩個區域仍具互動機能。

The design is based on white and mild wood. We use the openwork wood above the counter to make a lively feeling for the facade. The wall next to the counter-we use indirect lighting, which is soft and graceful that makes it possible to turn our attention to it. The use of large mirrors on the second floor not only makes the clinic’s visual space look more spacious, but also allows the sight be clearer and brighter when customers trying on glasses. The other side of the wall is painted by purple-blue, with an irregular arrangement of the shelves, so that the cabinet space of the regular display glasses isn’t stiff. A lattice glass door is used in the middle of the glasses try-on area and the book placement area, which is faintly penetrating and also makes the two areas have interactive functions.

發佈留言

關閉選單